2018-02-09 18:09:34• hírek • Hirado.hu

Látványos elemek és szenzáció övezte a téli olimpia megnyitóját

Photo: Hirado.hu
Photo: Hirado.hu

A hivatalos megnyitó egyik szenzációja volt, amikor 1218 drónból megformázták az olimpiai ötkarikát.

A szervezők szerint ez Guinness-rekordnak is számít. Az ünnepségen, amelyen a magyar versenyzők egy része is részt vett, egy olimpiai bajnok műkorcsolyázó gyújtotta meg az olimpiai lángot – hangzott el az M1 Híradójából.


Látványos tűzijátékkal és visszaszámlálással kezdődött a 23. téli olimpia ünnepélyes megnyitója. A bő kétórás program többek között Dél-Korea történetét mutatta be a Phjongcsangi olimpiai stadionban, de nagy hangsúlyt kaptak a kulturális különlegességek is. A több mint 150 táncos és bábjátékos közreműködésével előadott zenés-táncos produkció után nyolc népviseletbe öltözött dél-koreai sportoló körbevitte a nemzeti lobogót a stadionban, majd a himnusz kiséretében felvonták a zászlót.


A hagyományoknak megfelelően elsőként Görögország versenyzői léptek a stadionba, majd a rendező ország ábécéjének megfelelőn a többi ország. A magyar csapat 89-ként vonult fel. A magyar zászlót a gyorskorcsolyázó Nagy Konrád vitte. Magyarországot 5 sportágban 19 fő képviseli a 23. téli olimpián.


A bevonulás legnagyobb meglepetését Pita Taufa Tofuá okozta. A tongai sportoló ugyanabban az öltözetben vitte a tongai zászlót, mint a riói nyári olimpia megnyitóján. Két éve tékvandóban indult, Phjongcsangban pedig sífutásban áll rajthoz.


Utolsóként pedig Dél-és Észak-Korea együtt vonult be, közös zászló alatt. A két ország emellett közös női jégkorongcsapatot is indít az olimpián. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint a béke és a harmónia jegyében zajlik majd a phjongcsangi olimpia. Thomas Bach beszédében kiemelte, a téli játékok egyben a béke üzenete is.


Az ünnepi beszéd után Dél-Korea államfője hivatalosan is megnyitotta a 23. téli olimpiát, majd felvonták az olimpiai zászlót és megérkezett a stadionba az olimpiai láng, amit a koreai közös női jégkorongcsapat két tagja vitt fel a fáklyához. A lángot pedig Dél-Korea első műkorcsolyázó olimpiai bajnoka, Kim Ju Ná gyújtotta meg.


A phjongcsangi téli olimpia február 25-ig tart. A közmédia kiemelten foglalkozik a játékokkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: